Workshops

Workshops

Onze Workshops:

 

De hoofdactiviteiten van BugSchool zijn haar dynamische workshops!

BugSchool organiseert interactieve workshops, geschikt voor alle leeftijden, gaande van kleuterscholen en buitengewoon onderwijs tot in het middelbaar! Ook workshops voor speelpleinen, jeugdbewegingen, bedrijven, tehuizen, etc. zijn mogelijk.

 

Bij de workshops wordt een heel gamma aan exotische dieren aan de kinderen voorgesteld. Deze dieren komen allen uit de Stam der geleedpotigen. Zo komen niet alleen verschillende wandelende takken, kevers, schorpioenen en soms zelfs vlinders aan bod, maar ook reuzen vogelspinnen!

 

Bij het voorstellen van deze fantastische dieren wordt er steeds een deskundige uitleg gegeven, welke aangepast is aan de leeftijd en/of het leerschema van de kinderen. Alles draait tevens rond het ‘hands-on’ contact met de dieren. Iedereen krijgt de kans om de dieren van dichtbij te bekijken en zelfs aan te raken!

 

Opgelet:

BugSchool brengt mensen niet in contact met gevaarlijke geleedpotigen!

Alle dieren die gebruikt worden tijdens workshops zijn kindvriendelijk, ziektevrij en veilig! Ook zijn al onze begeleiders ware specialisten met jarenlange ervaring!

 

Kleuterschool:

Jonge kinderen van de kleuterklas leren tijdens de workshops allerhande weetjes over de verschillen tussen de dieren, hun leefomgeving en gedragingen in het wild.

 

Basisschool:

Bij ouder publiek komt deze onderwerpen uitgebreider aan bod, samen met een sensibiliserende factor. BugSchool probeert immers bij jongeren een correct beeld te schetsen rond het houden van deze dieren als huisdier! Hierbij worden de voor- en nadelen betreffende de exotische dierenhandel en het houden van koudbloedige dieren in gevangenschap uit de doeken gedaan.

 

Middelbaar:

Bij jonge studenten uit het middelbaar, die iets meer op hun bord wensen, worden er verscheidene andere onderwerpen aangehaald. Deze kunnen gaan over de anatomie en fysiologie van de dieren tot de fylogenie, bedreigingen, ziekten en conservatie. Dergelijke onderwerpen kunnen tevens vooraf besproken worden met de leerkrachten en aangepast worden aan het leerplan van de leerlingen.

 

Nog ouder publiek?

Contacteer dan het H.E.R.P., onze afdeling voor volwassenen en studenten!

Voor hoger onderwijs voorziet het H.E.R.P. hanteerpractica of gastlessen omtrent verschillende onderwerpen betreffende herpetofauna of arthropoda. Onderwerpen gaande van de wetgeving omtrent het houden van koudbloedige dieren in gevangenschap, veelvoorkomende ziekten, problematiek, bedreigingen van de dieren in het wild,... kunnen aan bod komen en worden steeds vooraf vastgelegd met de docent.

Tarieven

 

Volgende tarieven worden bij onze workshops toegepast.

De duur van de workshop wordt volledig door uzelf gekozen en er kan steeds een vrijblijvende prijsofferte worden opgesteld. Bij interesse voor een extra optie, gelieve dit bij uw aanvraag te vermelden.

 

Voor boekingen, vrijblijvende offertes of vragen omtrent onze tarieven, kan u ons altijd contacteren.

 

- Schooltarieven

De kostprijs van een workshop/feest wordt berekend aan de hand van de duur en het aantal aanwezigen.

De kostrijs voor 1 uur:

1-10 aanwezigen: €125,00

11-20 aanwezigen: €165,00

21-30 aanwezigen: €200,00

31-40 aanwezigen: €230,00

41-50 aanwezigen: €255,00

De kostprijs voor 1,5 uur: bovenstaande bedragen * 1,5

De kostprijs voor 2 uur: bovenstaande bedragen * 1,7

De kostprijs voor 2,5 uur: bovenstaande bedragen * 2,05

De kostprijs voor 3 uur: bovenstaande bedragen * 2,4

 

- Opties bij schoolworkshops

-Fotosessie

Hierbij krijgen het publiek de kans om met onze dieren op de foto te gaan. Na de workshop worden er 30 minuten hiervoor uitgereikt.

Alle toeschouwers die het wensen, alsook hun begeleiders, worden door ons gefotografeerd met een dier naar keuze. Indien de tijd en de groepsgrootte het toelaat, kunnen de toeschouwers met meerdere dieren op de foto. Deze foto’s worden dan naar de instelling of contactpersoon per e-mail opgestuurd en op de facebookpagina en website geplaatst.

 

-Infoboekje

Dit infoboekje werd door ReptiSchool samengesteld en kan dienen als ondersteuning voor de lessen die volgen na het bezoek van ReptiSchool.

Hierin staat een algemene uitleg omtrent koudbloedige dieren en enkele interessante weetjes.

 

-Afgedrukte cursus

Deze cursus kan dienen als naslagwerk voor de leerlingen of eventueel om te kennen leerstof uit te selecteren.

De stof die in cursus aan bod komt, wordt tevens door ReptiSchool aangehaald tijdens de workshop.

 

-Tarieven voor lezingen/hanteerpractica voor studenten/verenigingen

Contacteer het H.E.R.P. via www.herp.be

 

- Verplaatsingskosten

€ 0,40/km vanaf De Klinge, Oost-Vlaanderen of Zaventem, Vlaams Brabant