Over BugSchool

Wat is BugSchool?

BugSchool is het tweede educatieve project van het Herpetological Education & Research Project voor kinderen en jongeren!

Het organiseert allerhande leuke én leerrijke activiteiten rond vlinders, sprinkhanen, wandelede takken, kevers, bijen, spinnen, schorpioenen, miljoenpoten, krabben, kreeften,... Kortom: de geleedpotigen. Over welk dier BugSchool het nu heeft, alles heeft z'n eigen, belangrijke en unieke verhaal én wat meer poten dan normaal!

De Stam der Arthropoda, oftwel de geleedpotigen, is de meest diverse en grootste diergroep op Aarde. Elke soort binnen de geleedpotigen is op een unieke manier aangepast aan een aparte levensstijl en elk van hen speelt een super belangrijke rol in onze natuur! Zonder deze fantastische wereldverbeteraars zou onze planeet er héél anders uitzien! BugSchool zet zich in om de jeugd heel wat kennis, appreciatie en bewondering bij te brengen over de onderschatte wereld van de Arthropoda!

Tijdens onze dynamische workshops, spannende feestjes én ons jaarlijks zomerkamp 'Het Insectarium' kan je 'hands-on' in contact komen met vogelspinnen, reuzen wandelende takken, miljoenpoten, kevers en schorpioenen.